ja najwczesniej moge wyruszyc ok 16.30 z Woli i taki mam plan :szeroki_usmiech
Jak dobrać się do maty grzewczej ??????
Zwiń
X
-
Jak dobrać się do maty grzewczej ??????
Mam dwa pytanka. ! Szukałem w szukajce ale nie znalazłem Jak wymontować fotel od kierowcy ! i jak dobrać się do maty grzewczej ?????? Przyznam że kładłem się na podłogę i ni jak nie wiem jak wymontować fotel które śruby odkręcić . Nie grzeją u mnie maty , przekaźniki sprawdzałem sterownik też powinien być dobry. Wynika z tego że mata padła.----- Złota L&K by MASTERS ---
__uuufffff cóż to była za maszyna____
-
-
Na przedniej, środkowej prowadnicy fotela masz blokadę w postaci śruby lub kołka blokującego. Odkręcasz to i wysuwasz fotel do tyłu. Musisz jeszcze zdemontować osłony prowadnic z tyłu fotela.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
20omega, : http://www.skodaoctavia.cz/Interiern...aniSedacky.htm
Jak sie dobierzesz do fotela, to tutaj masz how2 zenny go rozebrac :szeroki_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
20omega, zaden problem
Jakbys mial jeszcze jakies watpliwosci, wal smialo. Sam ostatnio jestem zaaferowany dokladka podgrzewania pod dupe i mocno temat "studiuje"Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Nie wiem kiedy się za to dobiorę. Nie :twisted: grzje mi fotel może przerwę uda się usunąć. Nowa mata w aso 300 zł jedna. OBŁED. :twisted: :twisted: :twisted: Szlak mnie trafia z ich cenami. Jeśli ty będziesz potrzebował jakąś fotkę klikaj.----- Złota L&K by MASTERS ---
Komentarz
-
-
Przerabiałem temat bo mi siedzenie kierownika nie grzało.
po wyjęciu fotela (jak wyżej) pod fotelem są dwie wtyczki + jedna do poduch (jeżeli są).
Nie pamiętam teraz jak jest wyróżniona ale tą od poduch poznasz na pewno bo jest zabezpieczona takim wichajstrem a te od ciepełka nie . niestety maty są połączone szeregowo więc jak jedna ma przerwę to druga też nie grzeje, ale jak odepniesz te wtyczki to możesz mierniczkiem zobaczyć która ma przerwę i dalej po kabelku szukać. Mnie akurat w oparciu się przegrzała, znalazłem miejsce i skręciłem druciki, nie wiem jak to innaczej połączyć bo to specjalny materiał tego drucika lutować to się nie da może jakąś kosteczkę ale to w plecy będzie masaż
W każdym razie działa
Jak byś miał jakieś pytanka to dawaj
Jak na złość jeszcze przed tą robótką zkaszanił mi się piękny canonik A70 więc fotek niestety nie mam
Pozdrawiam[O1 - 2.0 AQY silver ]
[SII - 2.0 CFFB pacific blau]
Komentarz
-
-
No i po kłopocie. :lol: :lol: :lol: Czas naprawy ok 4h. No i co najważniejsze obeszło sie bez kupna nowej maty. W siedzisku dolnym zlokalizowałem przerwę w grzałce obrobiłem końce skręciłem je razem i nałożyłem koszulkę termokurczliwą . Działa i mam nadzieję że wytrzyma trochę. Dzięki Wam chłopaki za pomoc. Myślałem że będzie to zbyt trudne do zrobienia ale trochę cierpliwości i zdolności manualnych to wystarczy no i narzędzi. Nie odłączałem akumulatora poduchy OK. Jeśli ktoś potrzebuje jakieś info w tej sprawie to walić śmiało. Dodam że pod siedzeniem znajdują się trzy wtyczki żółta od poduszki powietrznej, zielona od ogrzewania i czarna od obecności pasa bezpieczeństwa. W zielonej znajdują się 4 piny dwa małe i dwa duże i te duże są właśnie od grzałek szeregowo ze sobą połączonych, po podłączeniu omomierza powinno pokazać ok 2.8 ohm. Pozdrawiam i Wesołych świąt życzę.
P.S Nareszcie ciepełko----- Złota L&K by MASTERS ---
Komentarz
-
Komentarz